Kylätalohanke etenee

Keskiviikkona 11.12. kuului mukavia uutisia. Veej’jakajan hallitus oli edellisenä iltana kokouksessaan käsitellyt hankehakemustamme. Veej’jakajalta saatujen tietojen mukaan hankkeemme hyväksyttiin hakemuksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että pystymme toteuttamaan kylätalon juuri sen vision mukaisesti, mitä hakemusta kirjoittaessa ajatelimme.

Koululla on täysi hyörinä päällä! Tai siis Rahula-talolla, niinhän me haluamme rakennusta tästä eteenpäin kutsuttavan.

Yrityksille vuokrattavat tilat valmistuvat pian. Näissä tiloissa on maalattu ja vaihdettu lattiamateriaalia. Uuden puolen käytävällä muovimatto on vaihtunut laattaan. Kokonaisuudessaan Rahula-talo alkaa olla siinä kunnossa, että perjantaina 20.12. tiloissa voidaan suorittaa käyttöönottokatselmus ja palotarkastus.

Valmista ei vielä kuitenkaan ole. Yhteisten tilojen maalaaminen alkaa joulun jälkeen, lautalattiat myös hiotaan ja lakataan. Kalustaminen alkaa sitten tämän jälkeen.

Yritystiloihin tulevien vuokralaisten kanssa on myös tehty vuokrasopimukset. Valokuvaaja Mikko Kankaisen studio sekä Finnos oy:n Mikkelin toimipiste muuttavat Rahula-talolle.

Kiitos jo nyt kaikille talkootyötä tehneille ja muille hankkeeseen myötävaikuttaneille tahoille! Meille tulee mahtava kylätalo!

Rahulan kylätalo-hanke käynnistyy

Rahulan koulusta tulee Rahula-talo, kylätalo Rahulan alueen asukkaiden käyttöön. Hanke käynnistyy virallisesti 13.11.2019.

Idean entisen koulurakennuksen hankkimiseksi kylätoimikunnalle heitti ilmoille muutamia vuosia sitten Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen. Tuolloin käytiin keskustelua koulun jatkumisesta ja pohdittiin vaihtoehtoja rakennusten jatkokäytölle koulun lakatessa. Koulun toiminta päättyi Rahulasta keväällä 2018, jolloin koulurakennus jäi tyhjilleen. Keväällä 2019 tiedusteltiin kaupungilta, voisiko kauppa edelleen toteutua kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisesti. Lokakuussa 2019 kauppa sitten vihdoin allekirjoitettiin ja koulurakennus siirtyi Norolan nuorisoseuran omistukseen.

Kesän ja syksyn aikana on viritelty suunnitelmia koulurakennuksen jatkokäyttöön. Osa rakennuksen tiloista vuokrataan yritystiloiksi. Pinta-alasta yli puolet jää yleishyödylliseen käyttöön kylätoimikunnalle. Syksyn aikana on työstetty myös Leader-hankehakemusta Veej’jakajalle tarkoituksena saada tukea kylätalon kunnostamiseen ja kalustohankinnoille.

Tiloihin kunnostetaan nykyaikainen kokous- ja koulutustila, joka soveltuu esimerkiksi pienten perhejuhlien järjestämiseen. Tiloihin syntyy myös kylän oma nuorisotila. Näihin tiloihin hankitaan asianmukaiset ja nykyaikaiset välineet. Nuorisotilan kalustamiseen otetaan mukaan myös kylän nuoret.

Lisäksi mm. suurkeittiön laitteita päivitetään nykyaikaisemmiksi ja talon lukitus uusitaan. Lattioiden materiaaleja vaihdetaan ja korjataan. Seinäpinnat maalataan ja osan tiloista valaistus uusitaan nykyaikaiseksi led-valaistukseksi. Hanke sisältää myös sähköliittymän hankinnan sekä lämmön mittaamiseen liittyvän laitteiston hankinnan. Pihan leikkivälineet ovat siirtyneet myös kaupassa kylätoimikunnalle ja nämä myös huoltomaalataan.

Paljon on tehtävää. Monet töistä tehdään talkoilla. Kutsummekin koko kylän mukaan Rahula-talolle. Talkoopäivinä löytyy varmasti jokaiselle jotakin sopivaa puuhaa!

Markus Torniainen
NoNS:n pj.