Katsaus Rahula-talolle

Kun syksyllä teimme kaupat koulurakennuksesta Mikkelin kaupungin kanssa, alkoi meillä täysi touhu asioiden eteenpäin viemiseksi. Aika rientää niin nopeasti, että nyt on jo korkea aika kertoa kuulumisista koulun mäellä!

NoNS:n puheenjohtaja Markus on sitoutunut vahvasti vetämään projektin alusta loppuun, siitä kiitos hänelle. Häntä on työllistänyt mm. Leader-hankehakemus Veej’jakajaan, tarvittavat ilmoitukset ja asiakirjat, talkoo- ja hankintaorganisointi. Veej’jakaja on myöntänyt meille hankerahoituksen kylätalon muutostöihin. Siitä olemme luonnollisesti hyvin kiitollisia.

Vuoden alusta talollemme on tullut kaksi yritystä vuokralle. Pihan puoleisessa luokassa on kylän oman miehen, Mikko Kankaisen valokuvausstudio. Mikko on loihtinut entisestä luokkahuoneesta maalaamalla upean tilan! Koulun uuden puolen tiloista poistettiin muovimatot ja tilalle asennettiin laattaa ja laminaattilattiaa. Uuden puolen tilat ovat Finnos Oy:n käytössä.

Talon lukitusjärjestelmä on uusittu. Pääsisäänkäynti on varustettu sähköisellä lukolla. Tämä tuo hyvän jouston tilojen käyttöä ajatellen. Hätä- ja poistumistiemerkinnät uudistettiin viranomaisten vaatimusten mukaisesti, niin että ne toimivat nyt sähköisesti.

Uuden puolen tuulikaappi ja aula pääsivät myös muovimatostaan ja tilalle asennettiin laattalattia. Käytävän vihreä puolipaneeli on nyt vaaleanpunainen. Panelointia jatkettiin vanhan puolen eteiseen saakka, yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi. Wc tilat pestiin uudella maalikerroksella.

Entinen ”yläluokka” on uusi juhla- ja kokoustilamme. Se mitoitetaan 45 hengelle. Tila on jo varausjärjestelmässä, nettisivuillamme (http://rahulatalo.fi). Seinät on maalattu valkoisiksi, päätyseinä on harmaa heijastuspinta. Seuraavaksi vuorossa ovat valaistuksen uusiminen ja lattian hiominen viimeistelyineen. Hankimme tilaan pöydät ja tuolit, jotka palvelevat tyylikkäästi ja monipuolisesti niin häissä, kuin kokouksissakin. Somistamme tilan verhoilla ja valokuvateoksilla. Keittiön laitteistoa päivitetään ja se palvelee tilaa hyvin. Vuokraajalla on mahdollista vuokrata astiat ja koko keittiö koneineen. On jännittävää nähdä millaisen muodon tila talon toiminnassa ottaa.

Entisestä kirjastosta tulee uusi lasten- ja nuorten tila. Halusimme kuulla mitä käyttäjät itse tilalta toivovat. Nuorten suunnitteluiltaan saimme hyvän porukan ideoimaan niin sisustusta, kuin toimintaakin. Tila toteutetaan yhteistyössä ITU ry:n kanssa. Etelä-Savon Energia Oy on lahjoittanut tilaan biljardipöydän, josta olemme hyvin kiitollisia. Suunnitelmissa on uusia kaikki pinnat ja valaistus. Kalusteiden ja aktiviteettien hankinnassa huomioidaan nuorten toiveet.

Tulemme hankkimaan aulatiloihin kalusteita oleskelua varten. Ja viimeistelemme tilat viihtyisäksi. Ratkaisu antaa väljyyttä mm. juhlia järjestettäessä. Tavoitteenamme on edetä maalausurakassamme niin, että kaikki tilat saavat siistin, uuden pinnan. Entinen opettajainhuone toimii vuokralaisten taukotilana, sekä juhlatilan vuokraajat voivat käyttää tilaa mm. pienimuotoisten kahvitusten järjestämisessä.

Haluamme että talo hehkuu kauneuttaan myös ulkopuoleltaan. Tämä tarkoittaa lisää maalaamista ja mm. invaluiskaratkaisun toteutusta.

Olemme saaneet paljon aikaiseksi. Kiitos jokaiselle mukana olleelle jo tässä vaiheessa! Silti meillä on vielä paljon tehtävää jäljellä. Olisiko sinulla jokin osaaminen tai idea minkä voisit antaa taloa varten? Kaipaamme lisää tekijöitä, olet lämpimästi tervetullut talkoisiin tai ideoimaan muutenkin talon tulevaisuutta. Tavoitteemme on, että kevään aikana voimme juhlia avajaisia, jolloin suurin osa sisätiloista olisi jo valmiina.

Katja Lavikainen
katja.lavikainen@nons.fi